3 SUPE GROZAVE

Aproape toata lumea este preocupata de detoxifiere astfel incat sfaturile specialistilor prezinta un real avantaj. Pe langa acestea, retetele noastre va pot ajuta sa aveti rezultatele dorite in scurt timp.
Tineti cont de indicatiile noastre pretioase si puteti transforma numaidecat supele de primavara in adevarate tratamente detoxifiante pentru organism. Folosind doar legume proaspete si amestecand ingenios ingredientele, va puteti bucura de o masa delicioasa si, totodata, plina de vitamine.
Asadar, va propunem trei retete de supe aromate, care intrunesc toate conditiile unui pranz ideal: sunt satioase, gustoase, detoxifiante si, ce este mai important, au un aport foarte scazut de calorii!
Supa cu spanac, broccoli si ghimbir
Ingrediente:
*1 lingura de ulei de masline
*1 catei de usturoi
*2 linguri de ceapa tocata
*1 bucata de ghimbir, de 2.5 cm
*4 cesti de florete de broccoli
*250 g spanac proaspat
*3 buc. de pastarnac, taiate bucati
*2 tije de telina, taiate bucati
*1 legatura patrunjel
*1 lamaie
*sare
*piper
Mod de preparare:
Puneti uleiul de masline la incins intr-o oala pentru supa. Adaugati la calit usturoiul, ceapa si ghimbirul, apoi broccoliul, spanacul, pastarnacul, telina si patrunjelul. Lasati totul la foc cateva minute, apoi adaugati apa peste legume. Lasati totul la fiert aproximativ 15 minute sau pana cand legumele se inmoaie. Puneti apoi legumele in blender, mixati-le iar cu zeama ramasa, subtiati piureul format, pana devine o supa crema. La final condimentati supa cu sare, piper si zeama de lamiae, dupa gust.
Supa savuroasa de praz si ridichi
Ingrediente:
*350 g ridichi
*3 cartofi, taiati cubulete
*2 tije de praz, taiate
*900 ml supa de pasare
*2 linguri de unt
*1 cana de lapte
*sare
*piper
Mod de preparare:
Pentru inceput trebuie sa topiti untul intr-o oala, adaugati apoi legumele si lasati-le putin la calit, dupa care puteti adauga supa de pasare. Lasati legumele sa fiarba pana cand se inmoaie, apoi puneti-le in blender si mixeaza-le. Subtiati piureul cu lapte si adaugati sare si piper dupa gust. Este o supa rapida si foarte hranitoare.
3. Supa de sfecla rosie, coriandru si nuca de cocos
Ingrediente
*2 sfecle rosii, taiate cubulete
*1 morcov mare, taiat bucati
*4 cani de apa
*1/2 cana ceapa tocata
*1/4 cana coriandru proaspat
*2 catei de usturoi
*3 linguri de fulgi de nuca de cocos
*1/2 lingura ulei de cocos
*1/2 lingurita sare
*1/4 lingurita piper

Mod de preparare
Puneti apa intr-o oala la fiert si adaugati, rand pe rand toate legumele si mirodeniile. Lasati-le fiarba aproximativ 25-30 minute, pana cand sfecla se inmoaie. Este bine sa fierbeti legumele intr-o oala acoperita cu capac. Cand este gata puneti totul intr-un blender dupa ce s-a racit si mixati cu grija ingredientele. Subtiati piureul cu zeama in care au fiert e legumele, astfel incat sa obtineti consistenta dorita.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *