Cartile Jocurile Foamei sunt interzise in fiecare an

jocurile-foameiJocurile Foamei sunt o franciza iubita peste tot in lume asa ca vanzarile din carti si din distributia filmului sunt uriase. Profesorii insa nu permit elevilor sau studentilor sa le citeasca si asta pentru ca ba sunt prea explicite sexual, ba nu se potrivesc varstei, ba sunt violente si indeamna la comportamente antisociale. Alte acuzatii inclus spiritul anti-etnic promovat excesiv, anti-familiaritate, ocultism, satanism. In replica, autoarea cartilor a tinut sa precizeze ca sunt violente pentru ca e o trilogie concentrata pe razboi. Cu toata critica, cartile se vand ca painea calda si stau pe rafturi alaturi de titluri mari ale literaturii universale.

Jocurile Foamei, filmul, reprezinta o reflexie perfecta a politicului. Unul dintre cele mai interesante lucruri despre Jocurile Foamei si viziunea propusa este ca intrega actiune si personajele reprezinta cam ce isi doreste publicul sa vada din punct de vedere politic. Interpretarile sunt variate si asta e foarte bine pentru cei care vor sa isi testeze modul in care pot sa vada lumea. Unii autori care au citit cartile Jocurile Foamei spun ca ele se refera la violenta din statele lumii si foametea cauzata de discrepantele economice, de inegalitate. Altii vad in penultima parte o revolutie impotriva celor care mint si nu tin cont de legi. Ba mai mult, unii il vad pe Presedintele Snow ca o intruchipare a lui Barack Obama.

Sutherland a spus ca asa ceva nu se poate si ca personajul nu e altcineva decat el, Sutherland, iar acuzatiile ca seamana cu Obama vin din partea unor partide care il vad doar ca pe un negru la Casa Alba si atat. In ciuda acestor dezbateri care continua, Katniss a reusit sa transceada un anumit context si a devenit un icon al rezistentei impotriva tiraniei in toate formele sale.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *