Contra-indicatii pentru epilarea cu laser

Epilarea definitiva a devenit in ultimii ani unul dintre procedeele cele mai populare pentru doamnele care cauta metode cat mai eficiente de a scapa de parul nedorit. Epilarea cu laser este disponibila in saloanele de cosmetica si in centrele medicale moderne inca din anii 90, insa metode si aparatura din ce in ce mai moderne au aparut in ultimii ani, promitand sa elimine cu maxima eficienta pilozitatea corporala.

Metodele de epilare definitiva, fie ca vorbim despre epilare cu laser sau despre epilare cu lumina intens pulsata (IPL) sunt rapide, trateaza suprafete mari si au rezultate mai mult decat satisfacatoare.

Laserul produce un fascicul de lumina care este absorbit in pori, acest fascicul distrugand apoi foliculul pilos si radacina. Pentru eliminarea firelor de par este nevoie de mai multe sedinte. La prima sedinta sunt eliminate firele de par aflate in stadiul final de viata, insa pentru celelalte fire trebuie asteptat in medie cateva saptamani.

Epilarea cu laser este o metoda eficienta, nedureroasa, si in general fara riscuri, insa e bine sa tineti cont de cateva contra-indicatii care va pot pune la adapost de situatii neplacute si chiar de complicatii. Astfel, trebuie evitata epilarea cu laser in urmatoarele situatii:

-Piele inflamata din diverse motive.

-Herpes in eruptie pe zonele tratate.

-Tratament al acneei severe in ultimele 6 luni.

-Administrare de medicamente fotosensibilizante.

-Administrare de beta-caroten.

-Aplicarea recenta de autobronzant.

-Bronzare recenta sau expunere la raze UV.

De asemenea, epilarea cu laser este contraindicata femeilor insarcinate, ca masura de precautie, si persoanelor care fac urticarie ca reactie la frig sau la caldura.

E bine ca inaintea unei sedinte de epilare cu laser sa nu va expuneti la soare, cel putin 6 saptamani, soarele fiind inamicul numarul unu al laserului. Pentru a evita orice risc de depigmentare e bine sa evitati inceperea tratamentului cu laser la revenirea din vacanta cand pielea este bronzata. De asemenea, dupa tratament e bine sa asteptati cel putin o luna pana sa va expuneti la soare, pentru ca pielea este sensibila si pot aparea pete maro.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *