Educatia sexuala

Educatia sexuala este un subiect tabu in famiile din Romania. Din ce in ce mai putini parinti sunt deschisi vizavi de acest subiect esential in viata oricarui adolescent. Ceea ce ii
determina pe tineri sa ia decizii singuri, fara a se informa.

Cred ca parintii n-ar trebui sa se teama sa discute cu copiii despre acest subiect, fiindca mai tarziu vor realiza cat de mult au gresit dar regretele vor fi tardive si consecintele dureroase si greu de suportat. Asa cum suntem indrumati pana la o anumita varsta cum sa ne comportam in societate, sa respectam codul bunelor maniere, si multe altele, la fel ar trebui sa cunoastem cateva reguli de igiena, boli, contraceptie. Daca relatia dintre parinte si copil ar fi deschisa,relaxata si apropiata, sunt convinsa ca acestia nu s-ar mai ascunde de parinti cand ar intampina necazuri si avand informatii, ar sti cum sa procedeze pentru a rezolva problema respectiva.
Constat cu tristete ca din ce in ce mai des fetele cu varste intre 13 si 14 ani raman insarcinate, abandoneaza scoala, nu au cu cine sa se sfatuiasca si incotro s-o apuce nestiind ce viitor le va astepta. E drept ca majoritatea cazurilor de acest gen apar in famiile dezorganizate. Aici cred ca ar trebui sa intervina invatamantul.

Ar fi extrem de benefic pentru tineri sa li se introduca ca materie in programa scolara educatia sexuala. Bineinteles avand cadre didactice de specialitate care sa le ofere ajutor,consiliere, si sa le poate satisface orice curiozitate.
In felul acesta, cred ca nu ar mai exista copii abandonati sau crescuti in lipsuri si fara viitor.
In Marea Britanie deja se intampla acest lucru chiar zilele trecute vazusem o emisiune de acest gen unde elevii invatau ce reprezinta contraceptia, baietii aflau teoretic dar si practic cum se foloseste un prezervativ, dar exista si un pshiholog care-i incuraja sa vorbeasca mai mult cu parinti.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *