Gropile din viata mea

gropile-din-viata-meaMa uitam zilele trecute pe traseele pe care mergeam adesea cu bicicleta in Galati. Strazile scaldate sub lumina soarelui (care sper din suflet ca ne va mai tine companie) sunt de o splendoare excelenta insa numai poti sa zbori deasupra lor.

Gropile, omniprezente si atotputernice, isi fac aparitia la tot pasul. Vai de fetele cochete care indraznesc sa mearga pe trotuar cu tocuri mai inalte sau cui. Eu cu bicicleta, neavand nici suspensii, cred ca voi face curand bataturi la fund de cate gropi am putut sa intalnesc.
Acum problema e in doua feluri: fie imi iau bicicleta mai buna ca sa nu mai sunt denivelarile voite ale asfaltului, fie ma las de bicicleta si imi vad de mersul frumos pe jos sau cu tramvaiul.

Gropile de pe strazi nu sunt problema mea insa cele de pe asfalt, unde circula oamenii, nu stiu zau sub greutatea carei masinarii s-au putut strica atat. Dar de fapt ele nu au fost facute prea bine de la inceput. Noi, ca si romani, ne-am invatat sa carpim cat mai mult si in nici un caz sa facem o treaba buna. Si apoi ce gropi reparate bine mai vrei daca oamenii au invatat sa fure orice timp de cel putin doi ani incoace, de cand se repara liniile de tramvai in Galati.

Ieseam seara din casa si vedeam cate un batran adunand nisip din jurul liniei cu galetusa sau unii puneau la punga si il indesau bine intr-un sac. Ca doar nu-i mare bai daca ia si el un pic din banii statului. Cu totii ne gandim ca ce dam putem sa si luam inapoi, adica daca tot am dat bani de-a randul anilor pentru liniile de tramvai la stat, atunci cu siguranta putem sa ii si luam inapoi in rate.

Totusi gropile sunt acolo si vor ramane pentru mult timp, mai ales pentru ca la noi se face treaba intr-o veselie, adica muncim dormind si la finalul zilei ne da seama nu ca am terminat treaba ci ca trebuie sa plecam acasa. Ce ma jeneaza e ca in loc sa fim putin mai seriosi si sa ne luam munca in serios, noi facem haz de necaz si mai si radem pe la tv ca “suntem in pas cu moda din Romania”.

 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *