Solutii ale propriilor cautari

Ne incarceram permanent sufletele in reguli scrise de altii pe care incercam sa le respectam cu pierderea identitatiii noastre. Grilaje de nori incolacite pe cerul din noi stau sfidatoare in conceptii indepartate de naturalul firii sau de eleganta simplitatii. Marginim frumusetea din noi prin uitarea onestitatii, prin neasumarea propriilor alegeri si neasumarea propriilor greseli. Cand insasi greseala este calea noastra spre cunoastere, spre experienta, ne lepadam de ea ca si cum nu ar face parte din circuitul vietii.

Perfectiunea nu inseamna sa traiesti fara greaseala, inseamna sa atingi un stadiu trecand prin multe alte stadii, reprezinta o metamorfoza a fiintei ce trebuie sa evolueze in drumul sau catre inaltimi. De cele mai multe ori alegem sa ramanem mici pentru ca nu stim sa zambim celorlalti, pentru ca excomunicam esenta noastra cand nu ne asumam faptele, pentru ca punem pauza fericirii in cea mai mare parte a timpului. Oamenii cei mai frumosi sunt cei sinceri si fericiti, cei care nu innoada viata intr-un ghem al desertaciunii. Oamenii puternici pun pe seama lor propriile greseli pe cand cei slabi pun pe seama altora propriile greseli. Oricat te-ai deghiza mereu esti autoportret a ceea ce faci si ce gandesti.

Sa strangi toate urmele din tine si sa desenezi cu creta pe asfalt altele noi este doar o solutie temporara. Nu am solutii permanente, nu le stiu, nu le cunosc, fiecare si le cauta pe ale sale si le potriveste cu omul ce vrea sa devina. Intr-adevar, sfidatoare sunt solutiile propriilor cautari insa inexistenta lor ne face saraci.

 

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *