Panourile solare fotovoltaice si de apa calda, o modalitate eficienta de a avea facturi mai mici de energie electrica

panouri-fotovoltaicePanourile solare sunt cea mai simpla si mai eficienta modalitate prin care poti converti radiatia solara in energie electrica. De ce tocmai Soarele pe post de sursa de energie? Pentru ca intr-o singura ora astrul ceresc trimite catre Terra atata energie solara cat sa ne luminam casele si birourile de la locul de munca vreme de un an si ceva. Principiul de functionare al unor panouri fotovoltaice este foarte simplu: cu ajutorul unor celule speciale montate la nivelul suprafetei panourilor, radiatia solara e captata si transformata pe loc in energie electrica, distribuita apoi tuturor consumatorilor din institutie sau din gospodarie.

In general, panourile solare sunt de apa calda si panouri fotovoltaice. E tot una, ati crede, dar adevarul e undeva la mijloc. Panourile solare de apa calda incalzesc apa cu ajutorul energiei solare, sunt potrivite pentru apa calda menajera, precum si pentru incalzirea locuintelor obisnuite. Panourile solare fotovoltaice se folosesc doar pentru producerea de energie electrica, utilizata in casa, de consumatori, sau trimisa spre sistemul centralizat de energie electrica. Alegerea unor panouri fotovoltaice pret se face in functie de numarul de consumatori din casa, cele pentru apa calda, in functie de numarul de persoane-2-4, doua panouri solare, 5-6, trei panouri solare, la care se adauga in fiecare caz boiler de 200 litri, respectiv 300 litri. Ca sa functioneze ireprosabil, panourile solare se monteaza cat mai spre sud, panta de montare e de 15 grade, trebuie sa se autocurete, tevile folosite trebuie sa fie cu izolatie solara si rezistente la temperaturi mari.

Circuitul si panoul solar se incarca cu antigel solar, este bine daca se asigura si panourile solare pe langa locuinta, circuitul electric de impamantare fiind obligatoriu la montare. In privinta modelelor fotovoltaice, ele pot fi monocristaline, cu 13-17% mai multa eficienta raportat la cele policristaline, dar si hibride, cele mai bune sunt cele monocristaline sau cele hibride.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *