Romania frumoasa – tu ai reusit sa o descoperi?

Romania este o tara foarte frumoasa si spun asta nu deoarece m-am stabilit aici de mai bine de patru ani si am, evident, posibilitatea sa compar cu multe alte tari, ci, deoarece, tara aceasta are ceva foarte frumos, in oameni, in locuri, in politete, pe care, ma gandesc ca multi dintre noi nu le observa si trec pe alaturi fara ca, macar, sa se opreasca pentru cateva clipe pentru a se bucura de frumusetea aceasta, romaneasca. Romania este frumoasa – tu cat ai reusit sa descoperi din ea? Poate o sa va mire pe multi dintre voi, insa, trebuie sa stiti ca foarte putini romani au calatorit in tara aceasta, pentru a o descoperi. Uimitor este faptul ca noi preferam sa calatorim in alte tari, sa vedem alte locuri si sa ne minunam de ele, insa, mai putin vedem tara noastra, iar, la noi in tara, intr-adevar, ai ce vedea. Poate nu avem noi o strategie turistica atat de bine dezvoltate, nu stim sa valorificam bogatiile naturale pe care le avem si piesajele, insa, o vacanta in Romania este foarte diferita de tot ce iti poate oferi confortul dintr-o tara exotica sau aglomeratia dintr-o renumita tara turistica. Romania este frumoasa poate, datorita anume acestor locuri si peisaje putin aglomerate, anume datorita nivelului de dezvoltare, datorita oamenilor neobisnuiti sa primeasca bani din turism sau omenilor de la tara neobisnuitit inca sa iti ceara bani pentru o noapte de cazare, in cazul in care ti s-a blocat masina si nu mai stii ce sa faci.

De altfel, sa descoperi Romania nu ai nevoie de atat de multi bani cum ai avea nevoie pentru a calatori in oricare alta tara. In primul rand, deoarece nu ai nevoie sa schimbi valuta si sa te pregatesti pentru zbor cu avionul sau calatorii lungi cu masina. Nu, in Romania, poti sa iti faci un traseu pentru o saptamana prin care sa vezi toata tara, avand la dispozitie o masina. Intr-adevar, sa calatoresti cu trenul in tara noastra este mult mai epuizant. Doar in cazul in care ai decis sa faci un tur al celor mai importante orase, atunci, da, trenul ar fi o varianta pe care nu ar trebui sa o ignori. Insa, daca vrei sa ajungi prin satele mici, prin munti si prin locuri mai putin acccesibile, atunci o masina iti este absolut indispensabila. Ce sa vezi in Romania?

Mai intai, ar trebui sa te intrebi ce anume tu ai reusit sa vezi? Ce locuri ai vizitat? Cat de bine cunosti tara? Ar fi poate surprinzator pentru unii dintre voi, insa, foarte multi romani nu prea au calatorit prin tara lor si nu cunosc foarte bine toate locurile si peisajele frumoase. Romania nu este doar despre orase, care, fara indoiala, sunt si ele foarte frumoase si merita sa fie vizitate. In Romania sunt atat de multe locuri pitoresti pe care sunt convins ca nu le-ati mai vizitat pana acum. Romania este o tara in care turismul nu este atat de bine dezvoltat, iar acest lucru mie, personal, imi place cel mai mult, deoarece nu este acea aglomeratie nebuna din alte tari si alte locuri renumite, care, pur si simplu, ia tot farmecul calatoriei si a locului pe care vrei sa il vizitezi. Romania are multe locuri retrase, linistite, in care este o placere sa te odihnesti si sa te bucuri de frumusete, de liniste si de vacanta.

Povestesc toate acestea deoarece mie imi place foarte mult tara noastra. Atat mie, cat si sotiei mele. Nu as putea sa spun ca nu am vizitat alte tari, ba da, suntem niste aventurieri si am vizitat si alte locuri. Insa, farmecul pe care il are tara noastra l-am intalnit in cantitati foarte mici in alte locuri si in alte tari. Farmecul pe care il are tara noastra, pe langa faptul ca aici am crescut si ma simt foarte apropiat de foarte multe locuri, iar, de oameni, in special, acest farmec este datorat anume salbaticiei unor multiple peisaje si locuri care in alte tari deja au fost exploatate la maxim si a fost epuizata toata frumusetea naturala a acelo locuri si piesaje. De multe ori sa intampla ca ceea ce este in realitate in cele mai dorite de a fi vizitate locuri din lume sau chiar din Europa, este foarte diferit de ceea ce vedem in imagini sau la agentiile de turism. Locurile supra aglomerate, taxele pentru turism, preturile pentru mancare si multe altele sunt doar cateva dintre acele elemente care iau tot farmecul unui loc turistic. Nu ma refer la farmecul pe care il are Romania doar la accesibilitatea pentru toata lumea de a o descoperi, ci, mai degraba, la acea frumusete naturala care s-a pastrat atat de bine.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *